FAQ

MITÄ KUVAAT JA MISSÄ?

Työskentelen sekä yksityishenkilöiden että yritysten kanssa. Erikoisalaani on dokumentaarinen hääkuvaus potreteilla höystettynä sekä mainoskuvaus. Hääkuvauksia teen kaikkialla Suomessa ja tarvittaessa ulkomaillakin.

MINKÄ HINTAISIA KUVAUKSET OVAT?

Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla markolaukkarinen@gmail.com tai suoraan kotisivuni OTA YHTEYTTÄ lomakkeella ja sen jälkeen lähetän sinulle tietoa eri kuvauspaketeista, vaihtoehdoista ja niiden hinnoista. Voit kertoa toiveistasi niin täysin yksilöllisen paketin räätälöinti onnistuu myös.

KUINKA MONTA KUVAA TOIMITAT HÄISTÄ? 

Koko päivän dokumentaarisesta hääkuvauksesta toimitan kuvia paljon, keskimäärin 500-900 kappaletta, (ellei asiakkaan toiveena ole tiiviimpi paketti) ja näistä jokaisen kuvan editoin itse (mv käännökset, valkotasapaino, värit yms.) Kuvamäärä riippuu häiden kestosta, vierasmäärästä sekä monista muista seikoista. Häitä kuvatessa en mieti kuvamäärää vaan tavoitteena on mahdollisimman laadukas lopputulos, ehyt tarina koko päivästä. En lisää kuviin koskaan vesileimoja.

MITÄ DOKUMENTAARINEN HÄÄKUVAUSPAKETTI SISÄLTÄÄ?

Se sisältää aluksi yhteydenpitoa sähköpostilla ja puhelimitse sekä kirjallisen sopimuksen tekemisen, jossa on kaikki sovitut asiat. Allekirjoittaminen onnistuu sähköisesti puolin ja toisin. Varaamisen yhteydessä asiakas maksaa n. 25% loppusummasta olevan varausmaksun, joka vähennetään loppusummasta. Lähempänä häitä tapaan hääparin kasvotusten ja siinä yhteydessä on suunnittelupalaveri. Jos häät ovat kaukana esim. useiden satojen kilometrien päässä niin ennakkotapaaminen ei välttämättä onnistu kasvotusten, mutta siinäkin tapauksessa asia hoidetaan puhelimitse tai Skypellä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla käyn usein, joten tapaamiset onnistuvat.

Hääpäivänä kuvaan häät usein alusta loppuun (8-16h). Mukana on aamun valmistelut, vihkiminen, hääpotretit ja juhlan kuvaaminen tarvittaessa loppuun saakka, asiakkaan toiveiden mukaan.

Kuvat toimitan niin, että täysiresoluutioiset kuvat pari saa hintaan sisältyvällä USB-tikulla ja nettiresoluutioiset kuvat salasanasuojatussa nettigalleriassa. Nettigalleriasta voi tehdä myös tiiviimmän paketin vieraita varten. Kuviin saa täysin vapaat vedostusoikeudet yksityiskäyttöön.

MILLAINEN KUVAUSKALUSTO SINULLA ON?

2 x Nikon D750
Fuji X100T
Sigma 24/1.4 Art
Sigma 35/1.4 Art
Sigma 50/1.4 Art
Nikkor 85/1.4G

Lisäksi minulla on useita studiovaloja, joista kolme toimii akulla, joten studion kaltaisen valaistuksen saa vaikka keskelle metsää. Valonmuokkaimia minulla on monenlaisia. Kalustosta löytyy myös heijastimia, videoledejä, pikkusalamoita, jalustoja yms.

KUINKA KUVAILISIT TYYLIÄSI?

Kuvat sen kertovat, mutta luonnollinen ja ajaton, tarinallisella otteella. Pidän kovasti luonnonvalosta ja mielestäni sen luovalla käytöllä yhdistettynä sopivaan miljööseen saadaan paras lopputulos, varsinkin hääkuvauksessa. Studiokuvilla on myös paikkansa, varsinkin talvisin sekä yritys- ja mainoskuvauksissa ja niitä teen myös mielelläni.

Inspiroidun luonnosta ja muusta ympäristöstä ja tykkään kuvata kaikilla keleillä. Vesisateellakin saa romanttisia ja kauniita kuvia. Kuuntelen myös tarkalla korvalla asiakkaiden omia toiveita kuvien suhteen ja yritän yhteensovittaa toiveet omaan tyyliini sopivaksi.